Door de geestelijke stap uit de messiaanse wereld, kwamen we tot de conclusie dat we op een eiland zaten en nergens meer echt bij hoorden. We waren zeker geen christenen meer, maar ook geen Joden. Wat nu?

Via Facebook hadden we al gehoord van beet midrasj Ohel Abraham in Rotterdam. We gingen er een keer heen en voelden ons onmiddellijk geaccepteerd en welkom. Daar leerden we dat we feitelijk benee Noach zijn, wat erg geruststellend was. Volgens de Tora zijn er voor heel de mensheid zeven basisopdrachten, de noachitische geboden, waaraan heel de mensheid zich moet houden.

We wisten dat nu de tijd was gekomen om fysiek afscheid te nemen bij de messiaanse gemeente en gingen ons volledig oriënteren op beet midrasj Ohel Abraham. Daar konden we op een bijzondere en unieke manier rabbinale erkenning krijgen als benee Noach. Dit zagen wij persoonlijk als een goede stap richting een gioer op later moment. Uit de Misjnee Tora van de Rambam valt dan ook te destilleren dat dit ten tijde van de Tweede Tempel geen ongebruikelijke weg was.

De liefde voor Tora en de mitswot worden alleen maar sterker en wij willen graag het gioerproces vervolgen. Ohel Abraham proberen we nu elke maand minimaal een keer te bezoeken. Wij genieten van het Tora-onderwijs en andere bezoekers die ook een passie voor Tora hebben. Hasjeem houdt van Zijn schepping en weet wie Zijn mitswot willen vervullen. Met alleen Zijn hulp, zullen we de verdienste krijgen om aan te sluiten bij Zijn volk.

Pin It on Pinterest

Share This