Afgelopen weekend hebben we mooie joodse lessen in ons leerhuis in Rotterdam gehad van rabbijn Bar-Hayim over aartsvader Abraham en het concept van masjiach, de verlosser. Elke les was duidelijk en erudiet, waarna verdere vragen volgden van het publiek. Beide dagen was er een mooie opkomst met nieuwe bezoekers, sommigen kwamen zelfs vanuit Groningen…!

Rabbijn Bar-Hayim had lovende woorden voor de benee Noach van Ohel Abraham. Hij gaf aan graag te zien dat alle synagogen wereldwijd joodse lessen gaan aanbieden voor benee Noach, zodat de benee Jisraeel zo een licht voor de volkeren kunnen zijn: 

וַיֹּאמֶר נָקֵל מִהְיוֹתְךָ לִי עֶבֶד לְהָקִים אֶת־שִׁבְטֵי יַעֲקֹב ונצירי [וּנְצוּרֵי] יִשְׂרָאֵל לְהָשִׁיב וּנְתַתִּיךָ לְאוֹר גּוֹיִם לִהְיוֹת יְשׁוּעָתִי עַד־קְצֵה הָאָרֶץ׃.

Verder zei de Heer: “Je bent mijn dienaar. Maar niet alleen om de stammen van Israël weer bij elkaar te brengen. En niet alleen om het overblijfsel van Israël weer terug te brengen. Je zal nog iets veel groters doen. Ik maak je ook tot een licht voor alle volken. Door jou zal Ik alle mensen van de hele aarde redden.

Jesaja 49:6

Naast de lezingen zijn er ook interviews over benee Noach, gijoer en de masjiach opgenomen met rabbijn Bar-Hayim die beschikbaar komen op ons kanaal. Hou het in de gaten!


Wil je ook deel zijn van de profetie van Jesaja? Steun en bezoek ons dan!

Pin It on Pinterest

Share This