Het is voor ons allemaal de vraag, in welke levenssituatie we ons ook bevinden, hoe wij de Eeuwige kunnen dienen. Die vraag is anders voor een Jood of Noachiet, een ‘gewone’ Jood of een Lewiet. Tegenwoordig speelt deze vraag in Erets Jisraeel zich ook op maatschappelijk niveau af in verband met de nationale dienstplicht. 

Rabbijn Bar-Hayim bespreekt deze kwestie in de volgende vlog

Rabbijn Bar-Hayim heeft voorgesteld om de Joodse gebruiken van vóór de ballingschappen te herstellen in plaats van de latere gebruiken uit Babylonië of Europa. Een goed interview met hem over zijn werk en gedachtegoed is hier te zien.

In ons joodse leerhuis Ohel Abraham in Rotterdam hadden we het genoegen rabbijn David Bar-Hayim drie jaar geleden te mogen ontvangen, die voor het eerst de ervaring had Tora te doceren aan een publiek van benee Noach. Na zijn terugkeer naar Erets Jisraëel publiceerde hij de volgende les over zijn unieke ervaring. Vanaf minuut 11 spreekt hij over Ohel Abraham, waar iedereen altijd welkom is.

We verwachten rabbijn Bar-Hayim weer te ontvangen voor een joodse les op zondag 24 november 2019 van 14:00 – 16:00 uur. Aanmelden kan via de site. Tot dan!

Pin It on Pinterest

Share This