Naast de weg van mij en mijn vrouw naar het jodendom wil ik ook nog het een en ander delen over de opvoeding van onze kinderen.

Dit onderwerp vind ik heel lastig en confronterend, omdat ik duidelijk besef dat ik dit niet alleen doe, maar samen met m`n vrouw. Waarom zeg ik dit?

Als ouder heb je een doel voor ogen over wat je met je kinderen in de opvoeding wilt bereiken, maar natuurlijk is er nog een ouder die een bepaald ideaal voor ogen heeft. Het opvoeden is op zich is al een hele opdracht, en ook nog als je joodse elementen daaraan toe wilt voegen, terwijl je ze zelf ook nog aan het leren bent. Dit is niet zo eenvoudig.

Zelf ben ik iemand die alles eigenlijk gelijk perfect wil doen, en dat verwacht ik dan ook van mijn omgeving. Hier loop ik zelf regelmatig tegenaan. Maar als ik zie wat onze kinderen al geleerd hebben en al uit zichzelf doen, dan hebben we als ouders samen al een hoop bereikt.

Pin It on Pinterest

Share This