Rabbijn David Bar-Hayim is een Israëlische orthodoxe rabbijn geboren op 24 februari 1960 in Sydney, Australië, en heeft inmiddels al vaker in Ohel-Abraham een lezing gegeven. In 1977 is hij verhuisd naar Israël waar hij eerst studeerde aan de Yeshiva HaKotel en later aan de Merkaz Harav Kook in Jeruzalem. Tijdens zijn studie was hij onder begeleiding van rabbijn Moshe Zuriel en ontving hij zijn semicha (rabbinale diploma) van rabbijn Yosef Kapach. Een aantal jaren gaf rabbijn Bar-Hayim les over de Talmoed, halacha en Joodse filosofie in Yeshivat Nahalath Tzvi. Momenteel leeft hij in Newe Daniel met zijn vrouw en acht kinderen. Hij is het hoofd van het Machon Shilo, een rabbinale rechtbank gelegen in Jeruzalem en een instituut gewijd aan Joods onderwijs over de Tora. Rabbijn Bar-Hayim heeft voorgesteld om de Joodse gebruiken van vóór de ballingschappen te herstellen in plaats van de latere gebruiken uit Babylonië of Europa. Een goed interview met hem over zijn werk en gedachtegoed is hier te zien.

In ons joodse leerhuis Ohel Abraham in Rotterdam hadden we het genoegen rabbijn David Bar-Hayim drie jaar geleden te mogen ontvangen, die voor het eerst de ervaring had Tora te doceren aan een publiek van benee Noach. Na zijn terugkeer naar Erets Jisraëel publiceerde hij de volgende les over zijn unieke ervaring. Vanaf minuut 11 spreekt hij over Ohel Abraham, waar iedereen altijd welkom is.

We verwachten rabbijn Bar-Hayim weer te ontvangen voor een joodse les op zondag 17 24 november 2019 van 14:00 – 16:00 uur. Aanmelden kan hier.

Pin It on Pinterest

Share This