B”H

Mijn naam is Egbert. Ik ben een Noachiet en ik ben werkzaam als een webdeveloper en een interactie-ontwerper.

Na erg teleurgesteld te zijn in andere geloofsovertuigingen, vooral doordat mensen in onze omgeving ons van alles wijs probeerde te maken, waarvan ik wist dat het niet correct kon zijn, zijn uiteindelijk mijn vrouw en ik een aantal jaar geleden begonnen met het verdiepen in de bron, en dat was voor ons een zeer aangename ervaring.

Noachiet was ik niet mijn hele leven, maar ongeveer drie jaar geleden ben ik samen met mijn huidige partner Mirjam het Judaïsme, dus de bron, gaan onderzoeken.

Ik ben na een onderzoek op het internet in contact gekomen met Ohel Abraham en werd per mail uitgenodigd om een bezoek af te leggen. Toen zijn we op bezoek geweest op Sjabbat. We werden erg vriendelijk ontvangen met koffie (in mijn geval) en we waren achteraf erg blij dat we daar gelijk cursus mochten volgen. Ik moet wel zeggen dat ik erg zenuwachtig was op dat moment, het was ook een flinke stap voor mij in wat later bleek; de juiste richting. Deze cursus ging over de grondbeginselen van de Tora, die volgen uit het boek Sefer HaMada van Maimonides.

Toen we die dag terugkwamen hebben we gelijk het bekende lied Hinee Ma Tob gezongen en uit ons hoofd geleerd. Later ook ‘Adon Olam en voor mij nog veel meer. Na een paar maanden hebben wij een Noachidische verklaring afgelegd.

Tegenwoordig ben ik bezig met verschillende studies uit de boeken ‘The Divine Code’ en de ‘Noahide Laws’, en ben ik betrokken bij verschillende Hebreeuwse studies op het internet.

Daarnaast ben ik op het moment betrokken bij een Facebook-groep Noachieden Onder Elkaar (NOE). En ik wil graag weer een bezoek aan het land Israël, want dat is voor mij al een tijd geleden.

Pin It on Pinterest

Share This