Ohel Abraham is een joods leerhuis in Rotterdam en volgens mij een noodzaak voor mensen die meer over het jodendom willen leren. Hier kun je gewoon langsgaan om meer te leren over het jodendom, zonder dat er verdere verwachtingen zijn. Bij synagogen is dat logischerwijs niet het geval. Niet-orthodoxe synagogen waren voor mij geen optie omdat zij latere, niet-authentieke stromingen zijn.

De sfeer bij Ohel Abraham is heel fijn, iedereen is welkom. Er worden geen oordelen over je gegeven, over je achtergrond of overtuigingen. Hier krijg je tijd om na te denken over je eigen overtuigingen zonder druk van docenten of omgeving. Die vrijheid is erg prettig.

Op een gegeven moment heb ik besloten om via Ohel Abraham de noachitische eed af te leggen. Dit was voor mij een bijzonder moment omdat ik zo duidelijk de stap naar het jodendom kon zetten. Nu denk ik erover na om gioer te doen, toetreding tot het Joodse volk. Daarom leer ik online met een Nederlandstalige rabbijn in Israël.

Ik kijk uit naar de dag waarop ik deel ben van het Joodse volk en zijn Tora met 613 mitswot kan vervullen.

Pin It on Pinterest

Share This