Sjalom,

Mijn naam is Marc ‘Mordekhay’ Kolman uit Aruba, een voormalig Nederlandse kolonie. Mijn moeder is Arubaans en mijn vader is Nederlands. Ik ben opgegroeid in een seculier gezin. Toch zijn er mensen in mijn familie en vriendenkring die laten zien dat ze een verlangen voor Tora en mitswoth (verordeningen) hebben en dit sprak mij erg aan. De ballingschap uit Israël en het loslaten van de Tora zorgde voor een kloof in de traditie die overgedragen werd door mijn Joodse voorouders, maar dankzij God, is deze traditie nooit helemaal weggevaagd. Ik wil deze traditie graag weer volledig terugbrengen.

In mijn zoektocht naar de wil van de Regisseur van de wereld, en voor een omgeving die dat waardeert, kwam ik Ohel Abraham tegen in Nederland. Al snel ontdekte ik het mooie van deze organisatie; een tent voor zowel niet-Joden als Joden, die wensen achter HaSjeem aan te gaan om samen te werken en te leren. De Tora-lessen belichten elk aspect van het leven en daarom kan de Tora beschouwd worden als een ‘levende’ instructie voor de hedendaagse wereld.

Ik ben ervan overtuigd dat Ohel Abraham een belangrijke rol speelt in de versnelling van de verlossing voor Israël en voor de rechtvaardigen onder de volken door de gastvrijheid en vriendelijkheid, zoals Abraham Abinoe (onze voorvader) mensen ontving.

Ik heb het volgende gehoord: om in waarheid aan HaSjeem vast te houden, moeten we ons vasthouden aan de Tora, de mitswoth die erin geschreven staan, de studenten en de leraren van de Tora, in precies deze volgorde. Bij Ohel Abraham is dit mogelijk!

LeChajiem!

Pin It on Pinterest

Share This