Bijna per toeval kwam ik bij Ohel Abraham terecht… Al lang wilde ik mij graag in het jodendom verdiepen, maar ik kon geen plaats vinden waar deze verlangens gerealiseerd konden worden zonder de verplichting om een onmiddellijke bekering te volgen. Het mezelf volledig verbinden met zoveel voorschriften intimideerde mij. Mijn ‘normale’ leven zou voorgoed veranderen! Dat ik daarnaast geen Hebreeuws sprak, maakte de situatie nog ingewikkelder.

Via internet kwam ik in contact met veel mensen die zoals ik dezelfde verlangens en interesse hadden in het jodendom. Zij noemen zich noachieten en volgen de zeven voorschriften van de hele mensheid. De noachieten studeren de Tora onder de leiding van rabbijnen en geleerden. Dat was fantastisch nieuws. Ineens wist ik waar ik bij hoorde, maar waren zulke mensen en organisaties in Nederland te vinden?

En zo, naar het advies van een noachiet uit Latijns-Amerika, kwam ik Ohel Abraham tegen, in het hart van Rotterdam, waar ik woon!

Als je voor de eerste keer aan de deur van Ohel Abraham klopt, denk je dat deze plek gemakkelijk het huis zou kunnen zijn van een van jouw vrienden of familieleden. Zij verwelkomen je met een sjalom en een glimlach, waarbij je de huiselijke sfeer proeft van wat in Israël een huis of tent zou kunnen zijn. Je maakt deel uit van een groep mensen die gastvrij, open en eenvoudig in de omgang zijn. Alles gebeurt met de grootste natuurlijkheid en je voelt je zo goed als thuis.

Pin It on Pinterest

Share This