Na allerlei religieuze omzwervingen en grote pauzes waarin het seculiere leven mijn aandacht opslokte, kwam ik eindelijk een soort van ’thuis’ bij Ohel Abraham. Mijn geloofsvragen werden hier veel beter beantwoord dan ik ooit had durven hopen.

Het met elkaar verder uitzoeken hoe we steeds sterker kunnen gaan staan in het geloof in HaSjeem en zijn geboden te onderhouden, gebeurt op een wijze waarbij een ieder zich betrokken kan voelen.

Omdat het een betrekkelijk jonge organisatie is, is het ook fijn om hieraan bij te dragen waar dat gewenst is. Ik voel me altijd welkom in dit joodse leerhuis in Rotterdam.

Waarom het Jodendom?

Wel, zoals bij meerdere bezoekers het geval is, kom ik uit een hervormd gezin waar weinig aan geloof ‘gedaan’ werd. Echter onze familie kenmerkt zich later door allerlei geloofsstromingen van familieleden en dito discussies. Met een wetenschappelijk bevlogen vader die alle wereldzeeën had bevaren en daardoor veel volken en culturen had gezien en het vroege overlijden van onze moeder, vormde dat waarschijnlijk de voedingsbodem voor onze eigenwijze zoektochten.

Hoewel ik nog maar aan het begin sta van allerlei ontdekkingen van de Tora, raak ik steeds meer overtuigd dat dit de beste weg is naar HaSjeem en zijn wil voor deze wereld.

Pin It on Pinterest

Share This