Er zijn verschillende codices opgesteld om tot in detail de opdrachten voor het Joodse volk (‘halacha’) te leren kennen. De Misjnee Tora van Maimonides is één van de oudste én de meest volledige codex van halacha.

Alleen in de Misjnee Tora vinden we halacha zoals deze moet functioneren in Erets Jisraëel wanneer het Joodse volk daar soeverein is. In die realiteit zijn er ook benee Noach woonachtig in Erets Jisraeël die de we dan ‘geriem tosjaab’ noemen.

Rabbijn Bar-Hayim legt in de vlog uit waarom de Misjnee Tora zijn sterke voorkeur heeft voor het bestuderen van de halacha.

In ons joodse leerhuis Ohel Abraham in Rotterdam hadden we het genoegen rabbijn David Bar-Hayim drie jaar geleden te mogen ontvangen, die voor het eerst de ervaring had Tora te doceren aan een publiek van benee Noach. Na zijn terugkeer naar Erets Jisraëel publiceerde hij de volgende les over zijn unieke ervaring. Vanaf minuut 11 spreekt hij over Ohel Abraham, waar iedereen altijd welkom is.

We verwachten rabbijn Bar-Hayim weer te ontvangen voor een joodse les op zondag 24 november 2019 van 14:00 – 16:00 uur. Aanmelden kan via de site. Tot dan!

Pin It on Pinterest

Share This