Vanaf 2008 is er in de Nederlandse politiek een lobby gaande om de koosjere slacht te verbieden, net zoals dat het geval was tussen 31 juli 1940 en 5 augustus 1940, tijdens de bezetting door de Duitse nazi’s.

Ik heb mij in die periode vanaf 2008 voorgenomen om sjocheet te worden om deze Joodse traditie te bewaren en voort te zetten, zoals wij de Joodse gemeenschap dat al bijna 400 jaar doen in Nederland.

Zo’n zes jaar geleden ben ik sjocheet geworden voor gevogelte in Jeruzalem met hulp van Midrash Sefaradi/Shehebar Sephardic Center. Inmiddels ben ik mij aan het bekwamen om ook sjocheet te worden voor vee met hulp van de Obadya Alliance.

Er zijn veel Joodse gemeenschappen wereldwijd die geen sjochtiem in huis hebben en die expertise graag willen leren. Er zijn bijvoorbeeld veel opkomende Joodse gemeenschappen in Brazilië, Uganda, de Dominicaanse Republiek, Portugal en Nigeria. Het is nu mijn voornemen om studenten uit deze Joodse gemeenschappen zonder vergoeding te doceren, zodat meer Joden in de wereld makkelijker koosjer kunnen eten.

De Torah van de Eeuwige blijven we koesteren en doorgeven, IJ’H.  Jullie steun voor mijn opleiding als sjechieta trainer is welkom!

Pin It on Pinterest

Share This